Montează ACUM instalație GPL până nu se scumpește benzina !

CEA MAI IEFTINA REVIZIE GPL DIN ORAS !

 

 

Ce este combustibilul GPL?

Gaz petrolier lichefiat ( LP gaz sau GPL ) este un combustibil de hidrocarburi care cuprinde propan, butan sau de propilena, fie separat, fie ca un amestec de oricare dintre ele.

Calitatea GPL-ului pentru uzul automobilelor este controlata pentru a asigura o performanta consecventa vehiculului in toate conditiile de trafic. Gazul lichefiat este sub presiune moderata, atunci cand a permis sa revina la vapori se extinde 270 de ori volumul sau lichid.

Acest lucru permite ca GPL-ul sa fie stocat ca un compact lichid, dar utilizat ca vapori uscat gazos. GPL nu este toxic, coroziv, este fara plumb si mai greu decat aerul. Este produs prin fractionarea rafinarii petrolului sau este obtinut din gaz natural.

GPL-ul este un combustibil excelent pentru autovehiculele care sunt nevoite sa se incadreze in normele de poluare devenite din ce in ce mai stricte.

Este GPL-ul in conditii de siguranta intr-un accident rutier?

Utilizarea de GPL in vehicule este controlata de regulamentele si codurile in vigoare in Romania. Rezervoarele sunt fabricate dintr-un aliaj special ( tratat impotriva fisurilor ) de 20 de ori mai rezistent la strapungeri decat rezervoarele de benzina, metanol sau etanol, cu o grosime de 3,5 mm.

Care sunt avantajele utilizarii GPL?

Avantajul major in folosirea GPL este potentialul de economisire a costurilor, poate fi de pana la 50% mai ieftin decat benzina.
Alte avantaje sunt emisiile reduse de gaze, o mai lunga de viata a motorului si, in unele cazuri, o performanta mai buna.

Exista dezavantaje?

Da, exista cateva dezavantaje de luat in considerare. Costul de conversie este, probabil, punctul major, in functie de tipul de vehicul in cauza. De asemenea, in unele cazuri, instalarea rezervorului de gaze, poate sa necesite spatiu considerabil. GPL, nu este, de asemenea, disponibil pe scara larga fata de benzina in toate zonele tarii.

Ce efect are GPL, asupra economiei si a puterii?

Pentru ca GPL nu contine aceeasi cantitate de energie ca benzina, atat consumul de combustibil si energie vor fi un pic mai mici. Cu toate acestea, vehiculele mai noi sunt, in general, mai putin afectate.
O crestere cu pana la 20% a consumului de combustibil poate fi de asteptat, dar acest lucru este compensat de un cost mai mic pe litru de GPL.

Ce implica o conversie GPL?

Conversia in sine nu modifica masina mult: se adauga noile echipamente, dar foarte putin din echipamentului existent este modificat sau eliminat.

Ce inseamna combustibil - dual ?

Combustibil Dual - inseamna un vehicul ce poate functiona pe unul din cei doi combustibili, de obicei, pe benzina sau GPL.

Este mult din echipamentul vehiculului de modificat?

Nu, mai ales in cazul in care conversiea este "Dual-combustibil". Cu noul tip de sisteme de management al motorului vehiculului controalele de emisie, senzori, convertorul catalitic si module de calculator trebuie sa continue sa functioneze corect. Sistemul de control al gazului este necesar sa fie interfatat cu electronica existenta de control a motorului.

Cand pot sa fac conversia?

Puteti sa va convertiti vehiculul dumneavoastra pentru a GPL orice moment dupa ce ati rulat in perioada specificata de catre constructorul vehiculului ( pentru rulajul initial ) sau de 5000 km, dupa o reparatie a motorului.

Are GPL efect asupra uzurii motorului?

O reducere semnificativa in uzura motorului de ansamblu este normala, atunci cand se utilizeaza GPL. Acest fapt se intampla mai ales la pornirile pe timp rece pentru ca GPL-ul nu spala lubrifierea uleiului de pe peretii cilindrilor.
Motoarele moderne sunt in mod special potrivite pentru conversia la GPL. Cu toate acestea, ar trebui sa verificati documentatia producatorul vehiculului dvs. pentru a va asigura ca acesta este potrivit pentru utilizarea cu GPL.

Este dificila trecerea de la benzina la GPL?

Nu, in cele mai multe cazuri este necesar doar comutarea de la un combustibil la altul. Multe din modelele noi de vehicule incep cu pornirea pe benzina, apoi in mod automat se comuta pe gaz. Evident, fiecare sistem este diferit si instructiunile de operare de obicei sunt furnizate.

Are un motor care ruleaza pe GPL nevoie de un tratament special?

Nu motoarele de GPL ar trebui sa fie deservite la fel ca un motor de normal. Cu toate acestea, exista uleiuri speciale de motor disponibile pentru motoarele de GPL.
Singurul lucru de retinut este ca la un motor cu combustibil - dual, este inca necesara utilizarea benzinei in mod regulat pentru a se asigura ca, componentele sistemului de benzina sa ramana in stare de functionare normala.
Ca un sfat, folositi benzina un minim de 20 de litri care vor fi utilizati in limita a 3000 km. Un nivel minim de benzina in rezervor de 1 sau mai mult trebuie sa fie mentinut, de asemenea, in orice moment. Conversia nu afecteaza intretinerea normala a masinii.

Facebook Montaj GPL

 

Pret BENZINA / litru
Pret GPL / litru
Consum benzina / 100 km
Rulaj lunar km
ECONOMIE lei/luna          

 

Avem 3 vizitatori online